صندوق های درآمد ثابت، محل سرمایه گذاری مطمئن که ناشناخته مانده است
در کشور ما به ویژه در سالهای اخیر بانکها اصلیترین محل سرمایهگذاری برای مردم بوده اند. اکثر مردم فقط بانک را به عنوان محل سرمایهگذاری با سود ثابت تضمینی میشناسند در حالی که صندوقهای درآمد ثابت و اوراق بدهی نیز می توانند کارکرد مشابه بانک برای سرمایهگذاران را داشته باشند و سرمایهگذاری در بانک ریسکهای خود را دارد.
صندوقهای درآمد ثابت در اوراق درآمد ثابت مانند اوراق بدهی و سپرده بانکی سرمایهگذاری میکنند و با مدیریت هوشمندانه سبدهای صندوق، معمولا سعی می کنند سودهای بالاتر از سود بانکی را برای سرمایهگذاران کسب کنند. اخیر با کاهش نرخ سود بانکی صندوق های درآمد ثابت با اعطای سود بالا نسبت به سود بانکی، مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفتهاند.
[مطالعه بیشتر: معرفی صندوقهای سرمایهگذاری ]تفاوت صندوقدرامد ثابت با بانک:
- هر صندوق درآمد ثابت، سرمایهای که از مردم جذب میکند را در سبدی متشکل از اوراق بدهی و سپرده بانکی سرمایهگذاری میکند و از لحاظ اعطای سود ثابت عملکردی شبیه به بانکها دارد. صندوقهای درامد ثابت سود ثابت تضمین نمیکنند ولی معمولا سودهای بالاتر از سودبانک برای سرمایهگذاران کسب میکنند.
- سپردهگذاری بلندمدت در بانک ها در حال حاضر سود 15 درصد دارد. این سود به شرطی است که سپردهگذار به مدت یکسال قادر به برداشت پول از حساب خود نیست و هرگونه برداشت پول مشمول جریمه شکست نرخ به ۱۰ درصد خواهد شد
مزیت اصلی صندوقها نسبت به بانکها:
بنابراین مزیت اصلی صندوقها نسبت به بانکها در این است که شما هر روز میتوانید پول خود را با هزینه کمتر خارج کنید و در فرصتهای بهتر سرمایهگذاری کنید.
⭕️ برای سرمایه گذاری در صندوق های درآمد ثابت لازم است که عملکرد صندوق ها در گذشته به خصوص در ماه های اخیر را تحت نظر داشته و با هم مقایسه کنید.
در پستهای بعدی در مورد نحوهی تصمیمگیری برای سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت صحبت خواهیم کرد.
مدتهاست که منتظر یه مطلب به روز و پر و پیمون در مورد صندوقها مخصوصا صندوقهای ثابت هستم که این چند وقت به اولویت اول خیلی از مردم تبدیل شده.
سایت fipiran آمار همشونو داره، منتها تجربه شخصیم نشون داده که انتخاب صندوق مناسب، لزوما منوط به اعداد سود در بازه های زمانی مختلف نیست. بی صبرانه منتظر مطلب بعدیتون در این زمینه هستم، لطفا زودتر منتشر کنید.
با تشکر
?كداميك سودآورتراست : دلار، طلا، مسكن ، سهام يا سپرده گذاري در بانك؟
?آيا سرمايه گذاري در بخش بازرگاني و خدمات سودآورتر از پنج فقره ياد شده نيست ؟
?از سال ١٣٨٠ تا پايان دي ماه ١٣٩٠ سودآورترين سرمايه گذاري ورود به بخش مسكن بود
?از دي ١٣٩٠ تا پايان مهر ١٣٩١ به مدت ده ماه سودآورترين فعاليت خريد ارز بود
?از آبان ١٣٩١ تا اسفند ١٣٩١ مجددا سودآورترين فعاليت ورود به بخش مسكن شد
?از ابتداي سال ٩٢ تا دي ماه ٩٢ قيمت سهام نجومي شد و پر رونق ترين بيزينس ورود به بورس شد.
?از بهمن ٩٢ تا پايان سال 96 سودآورترين فعاليت ، سپرده گذاري در بانكهاست
?بازي سود سپرده ، سال آينده به پايان مي رسد، سودي كه بانكها به سپرده پرداخت مي كنند از محل زيان وام گيرنده و زيان بانك تامين ميشود، در گلدكوئيست سود يك نَفَر از محل زيان ديگري پرداخت ميشود ، تبديل كردن بانكها به يك بازي گلدكوئيستي بيش از اين قابل دوام نيست و بانكها ظرفيت پرداخت ضرر بيش از اين را ندارند، در اين حوزه به پايان نزديك تريم تا به آغاز
?از سال آينده سود ديگر در سفته بازي مسكن ، ارز ، سهام و سپرده نيست سود در ٨٠ درصد موارد فقط در فروش خواهد بود
?در ٨٠ درصد موارد فقط از محل سود عملياتي ناشي از فروش در بخش بازرگاني و خدمات مي توان تحصيل سود كرد
?در بخش بازرگاني و خدمات ، كساني مي توانند سود چشمگير كسب كنند كه كالا و خدمات خود را در سطح خرده فروشي ده درصد كمتر از رقبا ارائه دهند.
?البته هنوز در ٢٠ درصد كسب و كار ها سود ناشي از رانت ، انحصار و سفته بازي وجود دارد اما اين مربوط به شركتهاي داراي بيش از صد ميليارد تومان فروش سالانه است و در سطح كمتري واحدهاي كوچك تر را شامل ميشود.
?براي بيزينس هاي كوچك و متوسط و با حجم فروش سالانه كمتر از پنجاه ميليارد تومان، فضا با كمي تسامح كاملا رقابتي است و كساني كه در اين سطح اقتصاد را رانتي ، فاسد و سفته بازانه ارزيابي ميكنند ، افرادي هستند كه به سبب ضعف مديريت يا ضعف سرمايه، قادر به فروش نيستند و پشت اينگونه تحليل ها پنهان ميشوند تا نا تواني خود را توجيه كنند.
دکتر ادیب